O nama
    Apartmani
    Cijene
    O Trogiru
    Plaže
    Guestbook
Dalmatia

  Villa Bella Vita - Apartments in Okrug Gornji


O Trogiru

Smješten u podrucju mediteranske klime, Trogir sa svojih 2700 suncanih sati u godini je pravo blago medu ostalim turistickim destinacijama u Hrvatskoj.Možete uživati u Dalmatinskim kuhanim specijalitetima (sve vrste plodova mora i ribe sa maslinovim uljem) pripremanim sa prirodnim zacinima, ili u klasicnoj kontinentalnoj hrani u više od 100 bistroa i restorana na podrucju Trogira. Navečer prošetajte uskim ulicama i trgovima tijekom Trogirskog Ljetnog Festivala i uživajte u folklornim plesovima, klasicnim koncertima u katedrali ili jazz vecerima na Radovanovom trgu.

Osjetit cete hladnocu cvrstih zidina i kula, bujnu ljepotu katedrale, misticnost ulica i volata, harmoniju boja i formi u slikarstvu, bogatstvo minijatura i reljefa.U tišini muzeja, riznica umjetnickih zbirki i starih knjižnica, medu spomenicima u kamenu, pratimo kontinuirani život i covjekovu kreativnost u klimi gdje se sunce i more sjedinjuju.


Kultura i povijest Trogira

TROGIR – 2800 godina povijesti i života u «gradu muzeju» koji uvijek daje svijetu prekrasnu sliku mirnoce, prepoznao je UNESCO.

Posjetite Trogir i osjetite bujnu ljepotu kamenih spomenika, misticnost ulica i volata, hladnocu cvrstih zidina i kula, harmoniju boja i formi u slikarstvu i reljefima.

Trogir su osnovali Grcki kolonisti sa otoka Visa u 3 stoljecu prije Krista. Na tim antickim temeljima leži povijesna jezgra Trogira, koji je najbolje ocuvani romanicko-goticki grad na Jadranu i u istocnoj Europi.U Trogirsku srednjovjekovnu jezgru, okruženu zidinama, ukomponirane su sacuvane kule i zvonici i nizovi kuca i palaca iz romanickog, gotickog, renesansnog i baroknog razdoblja.Najveca gradevina u Trogiru je katedrala sv, Lovre. Glavni zapadi portal je vrhunsko djelo majstora Radovana, najistaknutije djelo u umjetnosti Dalmacije.


Mjesta za posjetiti:

Gradski muzej:
Smješten u starom djelu palace Garagnin-Fanfogna, vodi Vas kroz putovanje kroz bogatu Trogirsku povijest. Otvoren je svakim danom od 08:00 do 13:00 i od 17:00 do 20:00.

Crkvena umjetnicka zbirka i kolekcija starog Benediktinskog samostana: Blizu južnih gradskih vrata, u sklopu crkve sv. Nikole, otvorena svakim danom od 08:00 do 13:00 i od 15:00 do 19:00

Kula Kamerlengo:
Venecijanska obrambena tvrdava na zapadnom djelu otoka Trogira. Otvorena danju od 09:00 do 20:00. Cijene : 10 kn .- odrasli , 5 kn- djeca i grupe.

Zvonik katedrale sv. Lovre:
47 metara visok zvonik sa prekrasnim pogledom na Trogir i okolicu. Otvoren danju od 09:00 do 12:00 i od 16:00 do 19:00. Cijena: 5kn